Om oss

Välkommen till Herrängs Folkets hus hemsida. Här kan du surfa runt och se vad vi har för kommande aktiviteter, hitta bibliotekets öppettider samt hitta priser för uthyrning av folkets hus.

Framtiden

Vi hoppas att Herräng fortfarande ska få vara ett levande samhälle även på vintern. Vi vill ha ett levande hus med aktiviteter för alla åldrar. Har du några tips på aktiviteter som du skulle vilja se i Herrängs Folkets Hus så ta gärna kontakt med oss, se under fliken kontakt.

En viktig aktivitet för Folkets Hus under 2017 har varit renovering av vårt yttertak. För att kunna genomföra detta sökte föreningen projektstöd genom Leader Stockholmsbygd. Syftet med projektet var att Folkets Hus skulle bevaras som en samlingspunkt i Herräng där ortens aktörer har möjligheter att ordna olika aktiviteter och arrangemang för att hålla orten levande och stimulera dess utveckling. I projektet ingick att renovera taket samt att ta fram underlag till föreningens kommande verksamheter. För det senare har föreningen bjudit in lokala företagare och föreningar till en ”nystartaktivitet” för att samla in underlag om hur föreningen kan medverka till att utveckla Herräng till ett attraktivt samhälle.

Bidrag till projektet kom via Jordbruksverket från Landsbygdsprogrammet 2014 – 2020 samt från Leader Stockholmsbygd. Båda dessa finansieras till en del med pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Föreningen får inte bidrag till hela kostnaden utan får själv betala cirka 25 procent av kostnaden för projektet.

A-SALEN/Stora salen

B-SALEN/Mötes rum och kök

ENTRE

C-SALEN/ Gruvan, pub och kök

 

DANSBANAN

Vision

Vår vision är att det skall vara ett levande hus fullt av olika evenemang och tillgängligt för alla.
Vi bedriver ett nära samarbete med ABF Norrtälje.
Vi har även ett gott samarbete med Herräng Dance Camp som varje sommar bedriver världens största dansläger (Lindy Hop) med utgångspunkt i Folkets Hus.

Hört på byn

Vilket fint hus vi fått i Herräng.